Go toLogge inn Go toRegistrer deg

Ambient Lounge - verdensledende merkevare innen sakkosekk, modulsofa og hundeseng

Hvordan vaske og vedlikeholde din saccosekk

Saccosekker er normalt sett mye enklere å vedlikeholde og vaske enn tradisjonelle sofaer, grunnet muligheten for å ta av trekket og det faktum at materialene kan vaskes både for hånd og i maskinen. Et sofatrekk er nærmest alltid umulig å ta av for vask, og derfor må en vaske på selve området. Dette er ikke tilfelle for saccosekken. Noen gamle saccosekker (kalt blobs) som ikke har former hadde en indre foring. Allikevel, selv om disse var enkle å fjerne, så betød dette ganske mange restriksjoner for innsiden av saccosekken, og da spesielt at isopor perlene ikke ble spredt til hvert eneste hjørne av saccosekken. Derfor er det veldig vanskelig for saccosekker som skal se ut som sofaer og andre moderne møbler å benytte seg av denne gamle teknologien. Oppfinnelsen av Funnelweb® saccosekk systemet har løst dette funksjonelle problemet. Oppfunnet av Ambient Lounge, så har Funnelweb® systemet bidratt med enkel spredning av isopor perlene. Du kan se hvordan det revolusjonerende Funnelweb® systemet fungerer her.

Et saccosekktrekk kan tas av og vaskes dersom det er et av de følgende materialene: bomull, chenille, polyester, denim, eller andre populære tekstiler. Du kan enkelt ta ut isoporperlene og vaske trekket separat. Om saccosekken er laget av vinyl, lær eller kunstig lær, så bør du ikke ta av trekket, men heller vaske forsiktig, gjerne med en fuktig svamp. Å ta vare på saccosekken gjør ikke kun at den ser ny ut, men dette utvider også livsløpet til sekken. Bruk varmt vann og en mild oppvasksåpe for å fjerne generelt skitne områder på saccosekken. Helt vanlig såpe til oppvasken eller en vanlig spray for vasking av diverse rom kan fungere godt her. Ikke bruk for sterke midler da de kan skade trekket. For eksempel kan enkelte produkter fjerne mykningsmidler, noe som for eksempel gjør vinyl skjørt. Bruk en tannbørste for de tøffeste flekkene. Bruk en ren klut for å tørke tekstilet. Aldri dunk saccosekken i vann. Å vaske nylon saccosekk, inkludert populære innen- og utendørs merker som Outdoors, Elements eller Sunbrella, krever en lignende prosess. For utendørsmodellene, benytt deg av en tannbørste og et mildt vaskemiddel for å skrubbe generelt skitne områder. Dersom disse midlene ikke er sterke nok, forsøk å benytte deg av spesialisert midler som er egnet til tekstiler.

Det kan også hende at du eier en saccosekk som er laget av tekstiler som semsket skinn, mikrofibre eller former av kunstig lær. Ikke benytt deg av tørketrommel for disse tekstilene med mindre merkelapper tydelig sier at du kan gjøre dette. Du kan ta av trekket på disse, men det er bedre og tryggere å benytte seg av vann og et mildt vaskemiddel på en klut for å fjerne skitt. Vanlig oppvasksåpe er et godt eksempel på et mildt vaskemiddel. Et spesialmiddel for tekstiler kan også benyttes. Skrubb forsiktig og vask ren med en tørr klut. Igjen, ikke dunk saccosekken i vann.

Andre nyttige tips for hvordan du kan vedlikeholde dine saccosekkmøbler:

1. Sett dem på gunstige flater slik som tregulv og tepper. Ikke plasser saccosekker på tøffe underlag slik som betong.
2. Hold hunder og katter unna (selv om mange av dine dyr mest sannsynlig vil elske komforten). Noen dyr vil være sterke nok til å lage hull i saccosekker av lavere kvalitet. Det er anbefalt å gi dyret ditt deres egen saccosekk.
3. Der mange av høykvalitets saccosekkene vil ha sterke sømmer, så har ikke de billige sekkene det. Derfor anbefales det å ikke hoppe på saccosekken, da sømmene kan revne.
4. Forsøk å unngå å sitte i saccosekken mens du har på deg klær/tilbehør som har skarpe metallkanter. Tekstiler av lavere kvalitet kan bli skadet.

top-navigate-icon.png